Областната дирекция на МВР в Пазарджик издирва свидетели на катастрофата, станала

...
Областната дирекция на МВР в Пазарджик издирва свидетели на катастрофата, станала
Коментари Харесай

МВР търси свидетели на катастрофата с 5 жертви край Пазарджик

Областната дирекция на МВР в Пазарджик търси очевидци на злополуката, станала през вчерашния ден малко след разклона за Мало Конаре, при която починаха петима души.

От полицията призовават жителите, пътували в интервала сред 15.50 и 16.10 часа по пътя сред Пловдив и Пазарджик в правата сред селата Мало Конаре и Говедаре и станали очевидци на жестокия конфликт, да се свържат с органите на реда.

Все още не е известна повода за случая. Разследват се всички вероятни версии, като за съществена се очертава неправилно изпреварване и придвижване с извънредно висока скорост. При челния конфликт между  " Форд Фокус " и " Шкода Октавия " на място починаха четирима души - трима мъже и една жена, а по-късно в пазарджишката болница битката за живот изгуби още една жена. В болничното заведение в Пазарджик са настанени още двама от пасажерите, само че няма заплаха за живота им.

Три от жертвите са от едно семейство - 44-годишният Милен Атанасов, майка му Ваня и татко му Сашо.

Днес обход на сектора направиха от Европейския център по транспортни политики, които не откриха нарушавания при осъществяване на ремонтните действия в сектора, съобщи Българска национална телевизия. 

Според специалистите пътят е задоволително необятен и подготвя към шофирането с нараснала скорост. Маркировката също разрешава и изпреварвания, които постоянно са рисковани, само че не и противозаконни.

" Високата скорост на подобен вид пътища, при преден удар, множеството произшествия, приключват с съдбовен излаз, както и в тази ситуация за 5 индивида ", разяснява Диана Русинова.

От Агенция " Пътна инфраструктура " са безапелационни, че пътят дава отговор на всички правила. Ограничителните системи са изпълнени по актуален способ, а пътните знаци дават отговор на нормата. 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР